2009-05-12 14:35:01• hírek • Szatmár.ro

Meglátogatják a Hám Jánost

Az érdi Marianum Iskola tizenöt diákja és három tanára  május 13. - 15. között a Hám János Iskolaközpont vendége lesz. A testvériskolai kapcsolatok lényege, hogy megismerjük országaink kulturális értékeit, nevezetességeit, barátságokat kössünk - tájékoztatta lapunkat Ádámkó István a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont igazgatója.

A Hám János Iskolaközpont közös kirándulást szerveznek Erdődhegyre és Kolozsvárra az érdiek számára. A látogatás első napján a magyarországi vendégeket a szatmári diákok és családjaik látják vendégül.

Május 11-én együtt indulnak Erdődhegyre, a Helga Winter Házba. Játékos ismerkedési gyakorlatokkal indítják a napot, melyet Frigy Szabolcs tanár úr készít elő. A délelőtt folyamán gyalogtúrán vesznek részt, megtekintik az erdődi vár romjait, a nemrégiben felavatott Petőfi szobrot. Az ebédet különböző sportjátékok, társasjátékok követik. Lehetőség nyílik egy sétára a közeli faluba, Szatmárhegyre, ahol megnézhetik a Páskándi-szobrot, az épülő katolikus templomot és a református templomot.

 

„Az esti imában hálát adunk az együtt eltöltött időért. Az est izgalmasnak ígérkezik, lesz szabadban sütés, tábortűz és természetesen éneklés, gitározás, de filmet is lehet nézni"- magyarázta Ádámkó.

Péntek reggel az érdi vendégek Kolozsvárra utaznak, felkeresik a város nevezetességeit (Szent Mihály templom, Mátyás király szülőháza, Mátyás-szobor, Babes-Bolyai Tudományegyetem Főépülete, Botanikus kert, Házsongárdi temető). A város bemutatásában a Hám János Iskolaközpont volt diákjai, immár egyetemistái segédkeznek. A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai és tanárai tavaly október 12-15.  között voltak  az érdi Marianum vendégei, a következő találkozó ősszel lesz Érden.


A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai és tanárai tavaly október 12-15.  között voltak  az érdi Marianum vendégei

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: